Газови амортисьори, натискане на газови амортисьори

За да поясним по-просто какво е газов амортисьор, можем да кажем, че понякога се наричат газови демпфери. Натискът им е като на обикновена компресионна пружина, но имат демпферен ефект. Общата област на приложение на газовите амортисьори е когато се налага контролирано отваряне и затваряне на основните страни на ремаркето, люкове и гюруци на коли, лодки, ремаркета, каравани, машини и селскостопански машини. Това помага на тези различни устройства да работят, докато превозното средство става с по-гладко движение и по-ефикасно.

Широка област на приложение

Газовите амортисьори имат широка област на приложение. Освен за гореспоменатите употреби се използват също в оборудване в здравеопазването, мебелната промишленост, вентилационни регулатори и различни видове уреди, електрическо оборудване и машинни части. Списъкът може да е много голям и да покрива различни видове промишлености. Доказали са се като особено полезни и могат да спестят много физически труд.

Допълнителни предназначения

Допълнителна област на приложение е да се повдигат много тежки части на ръка, заедно с помощта на газов амортисьор или газов демпфер, както още е известен. Ако искате да научите повече или Ви е необходима допълнителна информация, само ни се обадете.

Страхотен потенциал на газовия амортисьор

Потенциалните приложения на газовия амортисьор са много. Вашите иновации и идеи, заедно с газовия амортисьор, могат да създадат функционални продукти. Само Вашето въображение може да постави граници.

Техническа информация

Газовият амортисьор е изграден от корпус на буталото, бутален прът, бутало и уплътнения. Пълен е с азот под високо налягане, за да се създаде контра сила от 2500 N. Азотът е инертен газ, което означава, че няма да гори, да експлодира или да е токсичен. Освен азота, газовият амортисьор съдържа също малко количество масло. Това масло осигурява оптимално смазване и също така осигурява на газовия амортисьор демпфериране в края на хода.

Газовите амортисьори не се нуждаят от поддръжка. Не трябва да смазвате буталния прът с грес или масло. Буталният прът не трябва да се боядисва и трябва да се пази от удар.

Газовите амортисьори на Valeryd работят при температури от -35 градуса по Целзий до +90 градуса по Целзий. Газовите амортисьори не трябва да прегряват или да се поставят в открит огън.